Sistereg a kínai transmitter

2010.09.01. 12:20

Létezik olyan nem bóvli kínai FM transmitter, ami sistergésmentesen működik, és nem zavarja be a többi rádióadót, ha be van dugva? 15-ért vettem egyet, és egy kalap szar. Azt sem bánom, ha 25 ezer, ha tud javasolni egy értelmes típust.

Igen létezik jobb minőség, és létezhet jobb megoldás is.
Általában az FM adók csak simán kisugározzák a rádiójelet az éterbe, és az autó adottságaira bízzák a vétel minőségét. Ha az autó antennája közel van az FM adóhoz, szerencsések vagyunk, de lehet távol, az autó hátsó részén az antenna, ilyenkor csak gyenge, zajos, suhogós hangot kapunk eredményként, és még csak a vétel minőségét említettük. Amikor az FM adó frekvenciája egy rádióadó közelébe kerül, még az is elnyomja és rontja a vételt. Nem különben az FM adó is zavarja a hivatalos engedéllyel sugárzott rádióadók vételminőségét, ezért ez a megoldás nem engedélyezett hazánkban.
A helyesebb megoldás, amikor az FM modul az autórádió antennakörébe kapcsolódik, és ha használjuk, megszakítja azt. A modul csak az autórádió felé ad ki rádiójelet, így nem zavarja a környezetét és a környezet zajai sem zavarják az általa kibocsájtott hangot. Amikor rádiót hallgatnánk, visszazárja az antennakört és kilép a rádiójelek útjából. Ebben az esetben a környezet zavarása nélkül kis adóteljesítménnyel kapjuk meg az elérhető legjobb minőségű jelet. Sajnos nem olyan szuper így sem a minőség, csak az elérhető legjobb, hiszen csak úgy szól, mint a legjobb hangú rádióadó, lekorlátozott frekvenciahatárok közé szorítva. Ha nincs más megoldás, nem olyan rossz.
Tudnom kéne a rádiód típusát, mert lehet, hogy létezik más megoldás is egy külső hangforrás megszólaltatására. Van pár gyártó, aki olyan modulokat gyárt, amik a CD-tár vezérlési lehetőséggel bíró autórádióhoz biztosít AUX megoldást. Az adapterek vonal szintű tökéletes bemenetet képeznek, valamint lehetőséget adnak iPod, iPhone közvetlen vezérlésére is, illetve USB eszköz csatlakkoztatására.