2010.09.28. 09:57

A terv a következő: BMW 118D (E81)-ben nagyon nem vagyok kibékülve azzal, hogy csak CDs-radió van (BMW business CD, nem PRO :S) és MP3-at szeretnek. Igaz van AUX-IN a kocsiban de az nem ugyanaz, szóval mielőtt ezzel kapcsolatos ötleteket kapnék, nekem MP3-as rádió kell, nem külső lejátszó, nem fm transzmitteres gps, nem telefon.
Mennyire lenne bonyolult (vagyis inkabb drága, mert én személyesen nem akarok semmihez hozzányúlni) 1. átalakítani a műszerfalat úgy hogy egy normál boltban vett autorádio menjen bele? 2. ha ez megvan lenne-e még vmilyen megoldással lehetőségem a multikormányon lévő gombok hasznalatara (hangerőszabalyzas & trackváltás).

Amennyiben nem aktív hangrendszerről van szó, a csere nem ütközik bonyodalomba. Kapható az autódhoz rádióillesztő keret, ami minden egy DIN méretű autórádiót fogad. A kormány távirányító működtetéséhez egy külön modul szükséges, de ez sem akadály.
A rádiókeret 6900 Ft, a kormány távirányító illesztő 19 900 Ft, a rádió a Te választásod. A beépítés 9900 Ft nagyságrendű.
Amennyiben aktív hangrendszer van az autóban az egy nagyobb lélegzetű átalakítás, de kivitelezhető. A választás előtt keress fel minket, hogy pontosíthassuk az árakat, a későbbi meglepetések elkerülése érdekében.