2010.10.08. 14:52 Módosítva: 2010.10.08. 14:59

Olvastam valahol, hogy létezik valamiféle fém kupak, amit a jobb első ajtón lévő zár kulcsnyilás eltakarására lehet alkalmazni. Nekem egy Peugeot 307-es kombim van. Tudna-e segíteni abban, hogy hol lehet ilyen kütyüt beszerezni? Válaszát előre is köszönöm: Attila

Jó gondolat, hiszen az autó zárainak nyitása nem egy hatalmas feladat, honlapunkon találhatsz is egy pár meghökkentő videót a nyitásról. A zárnyitáshoz szükséges eszközök belátható áron meg is rendelhetők a netről. A nyitás ellen az egyetlen védekezés, ha eltávolítjuk a zárbetétet és helyére egy fém takarót szerelünk. Mi is használjuk ezt a módszert, és szinte minden autótípusnál meg tudjuk oldani. Van olyan zárdugónk, ami az ajtólemezben lévő zár helyét takarja, van, ami a kilincsben lévő lyukat hivatott elfedni és van olyan, mint a Golf esetében, hogy a hátsó kilincs takaróját szereljük előre, természetesen színre fújva.

A zárdugózás feltételezi, hogy az autóban van központi zár és azt távirányítóval lehet működtetni, hiszen valahogy be is kell jutni az autóba. Felmerül a kérdés, hogy mi van akkor, ha lemerül az akkumulátor és nem működik a távirányító?

Ebben az esetben az autó tulajdonosának van egy személyre szabott hozzáférése, egy trükk, amivel ki tudja nyitni az autót. Ez a trükk autónként és tulajdonosonként változik. Végül, a válasz a kérdésedre - nálunk is lehet ilyet vásárolni és vállaljuk a beépítést is.