2010.11.11. 14:30

Nemrég vettem egy autót amiben egy nagyon régi kazettás magnó van. Ez nem is lenne gond, hisz van FM transzmitterem. A probléma a magnóval, hogy egy bizonyos hangerő felett eltűnik a hang és recseg. Ha visszahalkítom megint jól szól csak ugye halkabban. Mi lehet a gond? Lehet-e orvosolni?

Több hiba is lehetséges. Elképzelhető, hogy a rádió árama vagy testkábele kontakthibás. Amikor növeled a hangerőt, egyre nagyobb áramot vesz fel a rádió és a kontakthibás csatlakozáson kialakult átmeneti ellenállás lekorlátozza azt. Lehet, hogy valamelyik hangszóród hibás és a rádió végfoka a nagyobb terhelés miatt tiltásba megy. Az is lehetséges, hogy maga a rádió betegeskedik. Ki kell venni a rádiót és megmérni a hangszórókat, ellenőrizni a tápfeszültséget, és ha minden jó, akkor elhozni hozzánk a rádiót javításra. Így hibásan ne használd, biztos, hogy nem tesz jót a rendszernek, ne okozz nagyobb problémát. Mint minden hasonló esetben, most is kiemelném, hogy a hibafeltárás nem
kerül pénzbe, ezért nincs értelme otthon nekiállni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.