2010.12.09. 16:41

Tisztelt Kütyüdoki!

Hosszas keresgélés után végre megtaláltam életem autóját, egy VW Multivan T5-öt. Tisztában vagyok vele, hogy ez az autó nemcsak nekem tetszik, úgyhogy szeretnék megtenni mindent annak érdekében, hogy az enyém is maradjon. Sokat böngésztem az interneten, és elég sok cikk jelent meg a kódlopásról, amikor ellopják a távkapcsolóm jelét és így viszik el az autót. Létezik olyan riasztó, ami nem távkapcsolóval működtethető és blokkolja a motort? Esetleg valami külső rejtett kapcsolóra gondolnék, amivel kikapcsolhatom a riasztót. Lehetséges az, hogy a központi zárat is innen vezéreljem, hogy a gyári távkapcsolót se kelljen használnom?

Külső kapcsolós riasztót nem ajánlanék, de van olyan, ami rejtett kapcsolóval működi és figyeli az ajtónyitásokat, valamint blokkolja az önindítót. Egyszerű és nagyszerű szerkezet, de egy Mulivan többet érdemel!

A kódlopás nem olyan egyszerű dolog, mint ahogyan az a köztudatban él. A riasztó gyártók régen áttértek az ugrókódos rádiókapcsolatra és a távkapcsoló kódvariációi olyan magas számúak, hogy leírni is egy sor az A4-es lapon.

Én GT riasztót ajánlanék számodra (http://www.duett.hu/riaszto.php). A GT lehet távkapcsolós és működhet az autós gyári távkapcsolójától is. A riasztóhoz jár egy biztonsági kódkulcs, amivel vész esetén (elhagyott, meghibásodott távkapcsoló, lemerült akkumulátor) kikapcsolható a rendszer. A kódkulcs segítségével használhatod a riasztórendszeredet, mint egy belső kapcsolós riasztót. Ki-, illetve bekapcsolható vele a rendszer. Ez olyan helyen lényeges, ahol úgy érzed, veszélyben van az autó, mert ellophatják a távirányító kódját. Általánosan használod a távkapcsolót, mert kényelmes (és biztonságos), de adott helyzetben lehetőséged van a kódkulccsal élesíteni vagy hatástalanítani.

Egy Multivan esetében ajánlanék egy ultrahangos belsőtér védelmet és egy rádiós, akkumulátoros szirénát.

Ha egészen biztosra akarsz  menni, akkor nem marad más, mint a műholdas védelem. Nézzél körül a www.flottakovetes.hu oldalunkon. Érdemes átolvasni, mert nem annyira drága, mint az ember gondolná, és védelmi szintje az elérhető legmagasabb szintű.