2010.12.15. 15:07

Kedves Kütyüdoki!

Boldog tulajdonosa vagyok egy 2010-es évjáratú Renault Koleosnak. Az autó adottságaiból adódóan meggyűlt a bajom a tolatással. Sajnos az autóba nem került tolató kamera gyárilag. Az volna a kérdésem, hogy utólag a gyári kijelzőn meg lehet-e jeleníteni a tolatási képet. Ha igen, akkor mekkora lenne ennek a költsége?

Igen, megoldható. A gyári rendszernek sajnos nincs szabványos bemenete, amit erre a célra tudnánk használni, de vannak olyan gyártók, akik video modulokat fejlesztenek és gyártanak a gyári rendszerek bővítésére. Sajnos néhány autónál a műszaki megoldások miatt ezek elég költséges modulok, de mindenki maga dönt, hogy megéri vagy sem.

A video modul szabványos (kompozit) video és néhány kivételtől eltekintve, audio bemenetet készít a gyári megjelenítőre. Innen szabad utat kap a fantázia és bővíthetjük a rendszert minden olyan szerkezettel, ami rendelkezik szabványos kimenettel. Köthetünk hozzá tolatókamerát, DVD lejátszót, videojátékot, fényképezőgépet… A leghasznosabb bővítés véleményem szerint a tolatókamera és a navigációs egység. Kamerából ma már kisméretű, esztétikus és tökéletesen használható darabok kaphatók. Navigációs készülékként a Nav N Go Limousine-t ajánlanám. Ez az iGO gyártójának egyik terméke, amit kifejezetten erre a célra fejlesztettek. 42 ország térképét tartalmazza nagyon jól kezelhető menürendszerrel. (www.autosnavigacio.hu) Pontos árajánlatért keress meg minket személyesen vagy e-mailban!