2011.01.06. 13:57

Tisztelt Kütyüdoktor! Van egy 5x50W-os Pioneer DEH-2220UB fejegységem, és van egy 4x40W-os Daewoo DB-4 erősítőm. Érdemes összekötni a 2-t, vagy baj az, hogy az erősítő teljesítménye kisebb, mint a fejegységé. Így is javít a jelen az erősítő, vagy ép ellenkezőleg? Válaszát előre is köszönöm!

Ez nem egy nagy teljesítményű erősítő, nem érdemes bekötni, csak rontana a hangzáson. Általánosan legalább 70W az a teljesítmény, ami hallható dinamikát hoz a rendszerbe, bár ezt a számot nehéz meghatározni, hiszen a gyártók elég szabadon értelmezik a teljesítmény meghatározását. Úgy tudom, hogy a DB4 nem hidalható, így mélysugárzóhoz sem használható. A Pioneer végfoka elég jó és, ha nem szeretnél woofert, akkor nem kell erősítő. Nem tudom, hogy milyen hangszóróid vannak. Ha erősítőt használnál, nem szabad elfelejtkezni, hogy a hangszórók bírják-e majd. Egyébként első lépésben egy hangrendszer bővítéseként mindig a hangszórók cseréjét ajánljuk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.