Nagy ovál - olcsó és nagyot szól!

2011.01.18. 10:01



Röviden annyi lenne a kérdésem, hogy a frissen vásárolt SAL VB2000 típusú autórádióm műszaki adataiban azt olvastam, hogy a hangszórók impedanciája 4-8 Ohm. Ez jelentheti azt, hogy a régi szobai minihifim megmaradt kétutas hangfalaiból be lehetne rakni a hangszórókat az autómba?
Tudom gány, meg kókány, de igen olcsó megoldás lenne, ami jelenleg a legfőbb szempont. Amúgy egy régi swiftről lenne szó, aminek a gyári hangszórói arra sem elegendők, hogy nagyobb zajban értsem, hogy mit mondanak a hírekben.
Ráadásul a gyári helyre kb hiába is raknék bármit is, mert nincsen mögötte
sem zárt tér, sem hely. Szerintem. A kalaptartót meg nem sajnálnám erre a
célra.Egyébként, ha van jó ötleted, hogy ebben az autóban mit, és hova
érdemes rakni, oszd meg velem légyszi !

Válaszod előre is köszönöm !

Extrém gondolat, de természetesen működne. Extrém, mert dobozostól kell
betenned a hangszórókat és nem tudom elképzelni sem a rögzítését, sem azt, hogy esztétikailag milyen lesz. Műszakilag rendben, de gondold át még
egyszer. A rögzítés nagyon fontos, mert nagyon komoly sérülést okozhat
benned vagy az utasodban egy közepes fékezésnél is.
Ezért nem ajánlom!
Szerintem két nagy ovál a kalaptartóba és minden gondolatodat felülmúlja az eredmény. Semmi baja nem lesz a kalaptartónak attól, hogy szakszerűen belekerül egy hangszóró. Eladásnál nem kell kiszedni és akkor nem csúnya. Ha nem akarod, hogy látsszon, készíts rá egy kerete és húzd le hangszóróselyemmel. Aki olcsón szeretne szebb hangot, annak ez a megoldás.
Hangképét tekintve szörnyen nagy hiba, de nincs győzelem veszteségek nélkül!