Autórádiót mp3-hoz 15-ért?

2011.02.11. 11:33 Módosítva: 2011.02.16. 12:41

Kedves Kütyüdoki !

Vonzó ötlet számomra, hogy a mozgó alkatrészek tömkelegét tartalmazó CD helyett az mp3-as file-okat SD kártyán tároljuk. A problémám, hogy az ilyen autórádiók kizárólag "no name" gyártóktól, gyanúsan olcsón találhatók meg. Pioneer, Blaupunkt, JVC után vegyünk-e bátran ilyen cuccot 15 ezerért, vagy várjunk márkásabb termékekre, esetleg felejtsük el örökre az mp3-al együtt ?

Köszönettel:

István

 

Nem, nem kell várni a márkásabb termékekre, ma már az SD- illetve USB-fogadás lehetősége minden gyártónál megtalálható. A no name készülékek továbbra is tiltólistán vannak nálam, ne vegyen senki ilyet, inkább fagyizza el az árát. Nézz körül az oldalunkon (duett.hu) és nálunk is válogathatsz ilyen készülékek között. Az USB-opciót már az alsóbb kategóriában is megtalálod, ennek az a magyarázata, hogy nagyobb rá az igény a könnyebb kezelhetőség miatt. Az SD-kártyafogadás a középkategóriánál indul, én személy szerint nem látom előnyét egy pendrive-val szemben, de van, mindenki használja azt, ami neki tetszik.
Sajnos egyetlen gyártó sem tesz említést vagy ajánlást a kompatibilitásra.
Előfordulhat, hogy egy meglévő USB-eszköz, vagy egy nagyobb SD-kártya nem működik, vagy nem teljesen működik egy rádióval. Sajnos ma már nincs alaposan megfogalmazott szabvány, így előfordul, hogy nem minden paraméter egyezik egy Japánban tervezett rádió és egy Kínában fejlesztett adathordozó kapcsolódásakor.
Ha ajánlhatok valamit, akkor USB-s fejegységként a Pioneer DEH-2300UB-t, míg SD-s készülékként a DEH-6300SD-t javaslom. A 6300-as már direkt iPod és iPhone vezérléssel is büszkélkedhet, így tényleg el lehet felejteni minden mechanikus elemet a rádióból. De azért természetesen ott van a cédélejátszó is, mert kell, hogy legyen. Azért néha hallgassunk jó minőségű zenét is!
Néha dugjunk be egy CD lemezt és kényeztessük fülünket. Néha felejtsük el az MP3-at, bár könnyű kezelni, tárolni, beszerezni, de a jó hangzáshoz kell a CD-mechanika!
Üdv, Kütyüdoktor - www.duett.hu