Autórádió iPhone-hoz

2011.02.16. 12:48

Tisztelt Kütyüdoktor!

A neten olvastam az Oxygen OCar iPhone-hoz gyártott autórádióról. Kérném szíves véleményét, hogy milyen minőségű termékkel állok szemben, szabad-e ilyet vásárolni? Soha nem hallottam erről a márkáról, viszont nem is vagyok tájékozott az autós rádiók kínálatban. Nem olcsó rádió, de nekem tetszik. Ajánlja, vagy tud-e javasolni jobbat, mást, hasonlót.

Mi vagyunk ennek a rádiónak a hazai forgalmazói és a márkaszervize is, így egy kicsit elfogult leszek a válaszomban. Mi midig olyan készülékeket forgalmazunk, amiben hiszünk. Hiszünk a minőségében, ezért a nevünket adjuk hozzá.

Az Oxygen nem világmárka, és olyan rövid a története, hogy nem is tudnám besorolni a fejegységeket gyártó cégek rangsorába. Két éve vagyunk a márkaszerviz és eddig nem volt sok munkánk vele, de nem is áll mögötte hatalmas darabszámú eladás, így csak szakmai szemmel, a terméket felépítő alkatrészekből, kiviteléből, műszaki megoldásaiból tudom megítélni.

Mint az O’Car egyedisége is mutatja, lelkes és naprakész szakemberek lehetnek a háttérben. A készülék kivitele átlagos. Egyszerű, diszkrét, közepes illesztettségű elemekből, általánosan használt műanyagból készült. Ez a gyártó fiatalságára utal, amikor a befektetett összeget a fejlesztésbe nyomja,és igyekszik a termék árát lent tartani úgy, hogy egyedit és funkcionálisat alkot.

Nálunk ki lehet próbálni, meg kell nézni, ügyes ötleteknek nem voltak híján. Zseniális, bár elsőre roppant meglepő a telefontartó bölcső. Kihúzható, dönthető, forgatható, így szinte minden gyári rádióhelyről kézre áll.

Belső felépítése precíz, gondos. Műszaki szemmel, átlagos kapcsolástechnikai megoldásokat tartalmaz, ami sejteti a megbízhatóságot.

Nincs tapasztalatunk a készülékkel, mert újdonság, és eddig tizen-darab talált gazdára, ebből nem vonnék le következtetést, de biztatónak tartom. A vásárlói visszajelzés maximálisan pozitív!

A tudása nem több, mint egy iPhone-nak. Zenél, és ezt hangosan teszi, kellemes hangminőségben. Kihangosítva telefonál, visszhang és egyéb zavaró tényezők nélkül. Szól rajta a rádió, aminek a vételképességét átlagosnak ítélem, azaz teljesen használható. Tölti az iPhone-t, és ez nagyon jó annak, aki sokat telefonál, vagy esetleg navigálni is szeretne vele. Pont azt tudja, amire egy iPhone-tulajdonos vágyik. Az egyetlen hátránya, hogy egy-DIN-es méretű, de ez adódik az iPhone méretéből. Megjelenése diszkrét, mindaddig, amíg a bölcsőt ki nem nyitjuk, de autóba építve ez egyáltalán nem zavaró, sőt nagyon praktikus.

Helyette nagyon nehéz ajánlani bármit, mert nincs, azaz nem tudok hasonló készülékről. Az ára a tudásához képest nem mondható soknak. Egy autórádió, ami kezeli az iPhonet, tölti is és kihangosítóként is üzemel, legalább kétszer ennyibe kerül.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu