2011.03.09. 18:41

Most vásárolom az első autóm, ő lesz apuci szeme fénye. Csak 2000 Euro, 96-os Polo, ezért sem tudom, szükséges-e riasztó hozzá. Egyik oldalon azt hallom, hogy az ilyet alkatrésznek lopják, mások azt mondját, épp a kis értéke miatt nem kell ilyesmitől tartani.
Előre is köszönöm.

Én nem ismerek olyan autómárkát vagy típust, amit nem loptak még el. Az Aurora cirkáló elég nagydarab, de azt is lebetonozták az oroszok. Az újságokban megjelenő statisztikák azt diktálják belénk, hogy stagnál az autólopások száma, de azután olvashatunk olyat is, ahol a valósághoz közeli adatok is napvilágot látnak. Mitől ne lopnának autót? A gazdasági helyzet romlása felkelti az igényt az olcsó alkatrészek iránt és ennél olcsóbb nincs. Nézz utána, hogy mennyibe kerül csak egy lökhárító a Polo-hoz. Sokszor olvashatod hírdetésben, hogy „kintről, bontásból” származó alkatrészek. Ennyi autót „kint” sem bontanak.
Annak a 2000 €-nak a tíz százalékát fordítsd biztonsági berendezésre és nyugodtan alszol. Mivel riasztóval foglalkozunk, nálunk lecsapódnak történetek és van belőlük rengeteg. Újra divat betörni a lakásba és elvinni az autókulcsot, sokan találnak üres parkolóhelyet az autójuk helyén és egyre több autót találnak leszívott üzemanyagtankkal. Nem értem, hogy mi az, amiért érdemes kockáztatni - 30-40 000Ft? Akinek köddé válik az autója, örömmel kifizetné ezt az összeget, sőt többszörösét is. A gyári riasztóban és immobiliserben ne bízz, azt ki lehet játszani, hiszen minden azonos típusú autóban ugyan azt a megoldást használják.
Igen, szereltess riasztót, mert nincs olyan hely, ahol biztonságban lenne az autó, se utca, se környék, se garázs, se udvar. Kérdezősködj az ismerősök körében és meg fogsz lepődni, hogy a közvetett környezetedben lesz olyan, akinek ellopták az autóját mostanában. A Polo egy általános autó, sok van belőle, ezért nem probléma túladni rajta. Azt írod, hogy „kis értékű”, de kinek? Neked? Szerintem azért vásárolsz 2000 €-ért autót, mert ennyi pénzed van erre a célra – nem hiányozna? Üsd be a keresőbe, hogy „autóvadász” és okulj, hogy hány lopott vagy kétes eredetű autóval gurulunk együtt az utakon, nem is gondolnád.
Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu