2011.03.21. 10:45

Kedves Kütyüdoktor!
Érdeklődnék, hogy mit tudna ajánlani egy 90-es évjáratú Audi 80-ba, a műszerfal tetején lévő gyári hangszóróhelyre, hogy hallgatható minőséget
kapjak. A fejegység egy Alpine CDE-9871R. Jelenleg valamilyen olcsóbb Magnat van benne.
Esetleg hova lehetne esztétikusan berakni további hangszórót, vagy mély hang rezonátort az ülés alá?
Köszönöm segítségét, Bálint

Üdv!

Ez nem az a hangszóróhely, ahonnan zene is szólhat. A műszerfalba csak egy icipici lyukat volt képes készíteni a gyár, azt felejtse el.
Úgy csináltuk régen, hogy az ajtó zsebét leválasztottuk és oda készítettünk egy adapterrel hangszóróhelyet, majd az egész zsebet és adaptert
újrakárpitoztuk. Így az ajtóba belefér a 16,5 cm-es hangszóró, ami nagyon jól szól. Majd a gyári, műszerfalban kialakított helyre betettük a magas-sugárzót.
Már egy középkategóriás hangszóró szett is csodát varázsol, mert az autó belső tere kedvez a zeneépítésnek.
Amennyiben kevesellné a mélyhangot, csak ládában tud gondolkodni. Az ülés alatt semmi hely nincs, mert az ülésrögzítő sín belóg, és elfoglal mindent.
A ládát a csomagtartóba tudod tenni, ott megfelelő környezetbe kerül. Erősítővel meghajtva igazán meglepő hangot produkál majd.
Egyszóval nagyon jó hangzást lehet építeni az autóba, de nagy átalakítással is jár, ami egy nagyobb költséget emészt fel. De megéri...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.