iPhone-kihangosítás

2011.03.28. 16:08

Tisztelt Kütyüdoktor!
Nem rég vásároltam egy 2002 Toyota Celicát. Gyári rádió van benne. Szeretném az iPhone 4 telefonom hangját viszont hallani a beépített hangszórókon.
Hogyan lehetne ezt megvalósítani minnél költséghatékonyabban? Mit kell beszereznem hozzá (vezetékek)? Hogy valósítsam meg? Előre is köszönöm a segítséged!

üdv.: Viktor
Sajnos az autórádiódnak nincs audio bemenete és nem is ismerek semmi megoldást arra, hogy legyen.
Három megoldást tudok ajánlani, három árfekvésben, egyre több szolgáltatásal. Az első és egyben legolcsóbb megoldás az iTrip. Ez egy FM adó, ami, mint egy rádióadó kisugározza a hangot és Te az autórádió FM sávján veszed, mint egy jó minőségű adót.
Ez sajnos hangban korlátozott és zavarérzékeny megoldás. Vásárlás előtt érdemes kipróbálni, mert nem minden autóban működik rendesen. Van olyan autó, ami nagyot árnyékol és ekkor az adó nem túl erős jele nem jut el a rádió antennáig. Az iTrip-et az Apple boltok forgalmazzák.
A következő a Bury kihangosító szettje, amit kifejezettem iPhone-hoz fejlesztettek. Saját hang-végfokkal rendelkezik, az autórádió és a
hangszórók közé illeszkedik. Amikor az iPhone-t használod, leválasztja az autórádiót a hangszórókról és annak helyébe lép. Tartja, tölti az iPhone-t,
kihangosít és tudsz zenét hallgatni róla.
A harmadik a Parrot Mki 9200, ami ugyan azt tudja, mint az előbb említett Bury, csak van egy kijelzője, valamint nem csak iPhone-ról zenél, hanem SD kártyáról, USB-ről és AUX-ról.
Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu