2011.03.31. 10:57

Tisztelt Kütyü Úr!
Kérem ajánljon autószámítógépet, ami:
a. 2U magas helyre befér
b. van benne:
ba. rádió
bb. navigáció
bc. tolatókamera
bb. cd lejátszó
c. esetleg lehet hozzá külső programokat fejleszteni, szerkeszthető a menüje
d. esetleg tud motoradatokat is olvasni valamilyen buszról, de ez nem fontos annyira

Leveléből nem derül ki, hogy mi célra kell a szerkezet, ha szórakoztató rendszer lelke lenne, akkor nem tudok ilyet. A szakmai kiállításokon minden évben megtalálható a Car-PC egy újabb lelkes tervezőbrigád kínálatában, de működő darabot még nem láttam. Mindig megpróbálják, de soha nem jut el a készig. Ennek egyszerű oka van - nincs rá igény. Aki állandóan úton van, annak van laptopja, iPad-je, vagy egy nagyon okos telefonja, amiről mindent el tud érni és intézni. Az autóba épített számítógép kezelése babrás, kényelmetlen. Az autó nem a legkedvezőbb hely egy PC számára. Télen nagyon hideg van, nyáron borzasztó hőség, aztán ott a pára, a nem túl stabil tápfeszültség, ami telis-tele van elektromos zavarokkal. A felhasználók túlnyomó része nem szeretne számítógépet kezelni és egeret kergetni a maximum 7 inc képátlójú rádió helyen. Nincs igény World és Excel alkalmazásra és Photoshopot sem szeretne az autóban használni.
Felhasználóbarát felületet igényelnek, aminek egyszerű menüje van, és csak annyit tud, amire vezetés közben szükség lehet. Ilyet lehet kapni, multimédiás fejegységnek hívják. Lehet benne rádió, CD, DVD, USB, SD, navigáció, iPod és iPhone vezérlés, Bluetooth kihangosítás, A2DPI, tolatókamera, kormány-távirányító. Menüjük sajnos nem szerkeszthető, de egyszerűen kezelhető, logikus. Külső programot sem lehet hozzájuk fejleszteni, de itt nem tudom, hogy mire gondolt. Egyéb, speciális igényt nem szándékozik senki sem kielégíteni. A laptopokhoz, iPad-hoz, tablet PC-hez lehet kapni autós beépítő szettet, amin stabilan rögzül a készülék és "könnyen" kezelhető. Akinek nem felel meg a hagyományos fejegység, annak ilyet kell választania.
Egyszóval, találkoztunk már autóba épített dupla DIN méretű PC-vel, de mindegyik betegeskedett, nem ajánlom ezt a megoldást.
Üdvözlettel -Kütyüdoki - www.duett.hu