Multimédiás fejegység kikapcsolása

2011.05.16. 17:32

Tisztelt Kütyüdoktor!

Vásároltam a Renault Mégane személygépkocsimba egy multimédiás fejegységet, ami már be is lett szerelve az autóba. Volt két lehetőség, miszerint vagy fixen lesz bekötve, és akkor gyújtás és indítókártya nélkül is tudok videót nézni vagy zenét hallgatni (ezt választottam), vagy a másik lehetőség lett volna, hogy csak gyújtással lehessen bekapcsolni, és akkor ha kihúzom a kártyát a helyéről, akkor automatikusan kikapcsol a készülék. Magyar használati utasítás nem volt a lejátszóhoz. Mivel az én esetemben nem függ össze a gyújtással, nem tudom, hogy kell kikapcsolni, vagy ki lehet-e egyáltalán kapcsolni. Van egy mód, miszerint elsötétül a kijelző, ha a Mode gombot nyomom, de véleményem szerint ez csak egy készenléti üzemmód, mivel a nyomógombok világítanak. Jól gondolom, ez lehetséges? Illetve ez nagy probléma? Ki lehet kapcsolni teljesen a készüléket? Vagy ez csak a nem fix bekötés esetén lehetett volna? Így merül az akkumulátor? (Férfi is van a családban nem egy, de még nem jöttünk rá :) )
Köszönöm a segítséget!

Tisztelettel: Berni

Általában, azaz szinte mindig van kikapcsolási lehetőség. Eddig egyetlen olyan készüléket láttam, amiről lemaradt ez a funkció, egyik kedvenc gyártóm a Pioneer feledkezett meg róla. Típus nélkül sajnos nem tudok segíteni, de miért kell fixre kötni a rádiót? Az autódnak van ilyen szolgáltatása, ACC-nek azaz accessory, magyarul tartozék funkciónak hívják. A rádiónak van egy állandó áramigénye, mert ennek segítségével tudja megjegyezni a beállított rádióadókat, illetve, hogy honnan folytathassa a filmet, ahol abbahagytad, és szüksége van még egy áramra, ez az ACC. Köttesd be helyesen, majd dugd be a kártyát, és fék nélkül nyomd meg a gombot egyszer. Ha egy idő után kikapcsol a rádió, azt nem hiába teszi, az autód vigyáz arra, hogy ne tudd lemeríteni az akkumulátort, ez így van kitalálva és ez így jó is.
Üdvözlettel, Kütyüdoki  - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.