Nem megy össze a papa meg a mama

2011.06.09. 10:49

Kedves Kütyüdoktor!

Rögtön két kérdéssel is szeretnék előállni. 2003-as 307-es Peugeot-ba vettem egy Alpine CDE-120RM fejegységet. A hozzá kapott kábellel azonban nem tudom csatlakoztatni, mert a kocsi 2 csatijának oldalán lévő (táp, illetve hangszórók) kis műanyag pöckei, illetve a fejegység kábelcsatiján található bemélyedés nem esik egybe (az egyik középen van, a másikon meg a szélén). A neten ISO csatit keresgélve nem találtam olyat, ami kifejezetten a 2004 előtti gyártmányokhoz jó, csak olyat ami az utániakhoz. Van más mód a kábelek illesztésének, minthogy eltávolítsam(letörjem) az autóban lévő csatlakozókról azokat a kis pöcköket? A másik kérdésem pedig az antenna csatira vonatkozik: a kocsiban "anya" csatlakozóvég van, a fejegységnek szintén. Bármilyen pár száz forintos anya-apa átalakítóval orvosolható ez a probléma?

Előre is köszönöm a választ!

Tisztelettel,

Renátó

Kedves Renátó!

Nem találkoztam még ilyen problémával. Az autódban szabványos csatlakozók vannak, csak össze kell dugni és kész. Két csatlakozót látsz, az egyik a hangszóró, a másik a táp és valóban a bepattanó fülek eltolva helyezkednek el, hogy ne tudd felcserélni őket.

Az antennacsatlakozó esetében az autóban papa csatlakozónak kell lennie, és innen kezd valami gyanú felmerülni. Elképzelhető, hogy valaki nem túl hozzáértő már járt az autódban és nem gyáriak a csatlakozók és nem is használta azokat szabványosan. Gyere el hozzánk vagy a legközelebbi szervizbe és nézesd meg szakemberrel.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu