Nyest, macska riasztó

2011.06.11. 06:31

Tisztelt Kütyüdoktor!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy szükségem lenne egy nyest és macska riasztóra. Az autómat folyamatosan átjárónak használják ezek az állatok és már nem tudok mit kezdeni velük. Frissen lemosom az autómat, és másnap reggelre tele van már sáros lábnyommal az egész autó. Látszik ahogy lecsúszik a lábuk és ahogy "verekednek" a tetején. Eddig még kárt nem csináltak, de a múltkor már a lámpa és a kasztni közti résbe beletört az egyiknek a körme. Nem szeretném megvárni amíg a körümükkel megsértik a fényezést. Valamint az is idegesítő, hogy a frissen mosott autó 2-3 napon belül teljesen mocskos. Hiába állok meg máshol, jóval odébb, ott is betalálják. Egyszer régebben hallottam, hogy van valami kis kütyü ami olyan frekvencián ad ki hangot amit csak ezek az állatok hallanak, és ez elriasztja őket. A kérdésem az lenne, hogy tudna-e nekem ajánlani egy ilyet, valamint hol és milyen áron lehetne beszerezni.

Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Balázs

A macskák összekarmolják és sározzák, míg a nyest és egyéb rágcsálók meg is kóstolják az autót. Mi egy természetvédelmi terület mellett vagyunk, a nyest okozta károk elleni igény nálunk elég magas. Sajnos 100%-os megoldást nem tudok ajánlani. Ezek az állatok nem olyan ijedősek. Valóban van nyestriasztó, ami a kisállatok és rágcsálók által nem kedvelt frekvencián sípol, amit mi emberek nem hallunk, de van egy-két elvetemült példány, amelyik erről nem vesz tudomást, illetve egy idő után megszokja. Azért értelme van és érdemes beépíteni! A beszerelése egyszerű, csak az akkumulátor két pólusára kell rákötni és szólhat állandóan. Áramfelvétele kicsi, nem nagyon meríti az akkumulátort, de azért, mint minden fogyasztó ez is feltételezi az autó rendszeres használatát. Nálunk 9900 Ft beépítve.
Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.