Frissíteném a Suzukim Nav N Góját

2011.06.21. 12:15

Tisztelt Kütyüdoktor!

Van egy Suzuki Grand Vitarám, amibe gyárilag egy Alpine rádió van navigációval. A navigáció a rádión váltható, de a címeket és egyebeket egy távkapcsolóról kell bepötyögni. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e frissíteni a térképet, jelenleg nincs rajta M6-os. A márkaszerviz semmit nem tud erről és úgy látom nem is akar ezzel foglalkozni. Tudna-e rajtam segíteni? Tisztelettel,

Appor Ádám

A Grand vitarák egy jó ideig Clarionnal, majd Alpine fejegységgel kerültek forgalomba és mindkettő mellé Nav N Go Limousine navigációt szereltek. A Limousine akkor páratlan lefedettséggel rendelkezett és ezt a pozícióját máig tartja. Van frissítés, természetesen. Nem írta, hogy mikori az autó, ez lényeges, mert két féle frissítés is szóba jöhet. Az első sorozat még kétdimenziós térképpel volt ellátva (többnyire ezek Clarion rádióval), majd megjelent a háromdimenziós szoftver. A két adatbázis közötti átváltáshoz ki kell cserélni a szoftvert tartalmazó memóriakártyát. Az új kártya 22 900Ft-ba kerül és a legfrissebb adatbázist tartalmazza, amiben már végigér az M6-os.

Amennyiben már háromdimenziós szoftverrel rendelkezik, akkor a www.naviextras.com oldalon lehet frissíteni a rendszert a naviextras alkalmazás letöltése után. Ha úgy gondolja, hogy ez bonyolult, vegye igénybe szolgáltatásunkat. Kiszereljük, lefrissítjük és visszaszereljük (http://www.gpslap.hu/szolgaltatas.php).

A Nav N Go Limousinnal a Suzuki az elérhető legjobb navigációt adta ajándékba. A Limousin 42 ország térképét tartalmazza és ezt 24 nyelven kezeli, közte Magyarország legrészletesebb lefedettségét nyújtja. Ez volt a Nav N Go Kft. (az iGO gyártója) egyetlen hardvere, így ez az egyik büszkeségük és ebbe beletettek mindent. A készülék 2005-ben jelent meg és máig nagy érdeklődésre tart számot. Ma is „sokat” adunk el belőle gyári kijelzőkhöz, utólagos rádiókhoz. Az egyetlen negatívum, ha kell ilyet keresni, az az ára, 159 900Ft.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu