2011.07.14. 17:12

Tisztelt Doki!

A külső lézerszenzoros traffipax-érzékelők közül az egy-, vagy a kétfejes megoldás a jobb? Hogy konkrétabb legyek: Kiyo DRS 500, vagy Elitech BLS?


Vagy mindegyik csak találatjelző?

Előre is köszönöm a választ.
F.László

Ezek csak érzékelők, csak jeleznek.

A lézerfejek bizonyos szögben látnak, illetve a zavarók sugároznak, így a több fej alkalmazása nagyobb lefedettséget, nagyobb biztonságot eredményez.
Mielőtt vásárolsz, nagyon járd körül a kérdést, mire használod, és hogyan? Elegendőnek ítéled, ha csak jelez a készülék, vagy inkább a blokkolót alkalmaznád, hiszen csak a blokkoló esetében marad időd arra, hogy lassíts, az előjelző nagyobb részben csak arról tájékoztat, hogy meglőttek. A blokkolót be kell szerelni fixen, így viszont már nem mehetsz olyan országba, ahol tiltott a használata, illetve birtoklása.
Ha nem jársz ilyen helyekre, akkor legyen fix és blokkoljon is. Tudom, hogy költséges, de meghozza az árát. Amikor palettánkra kerül egy termék, mi is körüljárjuk rendesen, vizsgáljuk, tanuljuk, teszteljük. Megbízhatónak kell lennie, mert ide nem jöhet vissza ügyfél minőségi problémával, de az árra is oda kell figyelni, versenyképesnek kell lenni, főleg az internet világában. Szerintünk ma ár-érték arányban a Laser Interceptor a megfelelő választás.
Ha jársz külföldre, és a fix telepítésű berendezést nem használhatod, akkor jöhet szóba a mobil előjelző. Itt már csorbul a biztonság. Ilyenkor egy nagy érzékenységű eszközt kell keresni, ami legalább belátható úton figyelmeztet. Mi az RX65-öt választottuk, nagyon jó készülék, régóta forgalmazzuk.
Akit csak lehet, a fix telepítésű zavaróra beszéljük rá, hiszen a két megoldás között az árkülönbség nem nagy, figyelembe véve a befektetés mértékét és a kapott szolgáltatást.
Valóban ezek relatíve drága készülékek, de komoly technika áll mögöttük és itt nem lehet hibázni, mert a hiba itt igazán sokba kerül. Már többször idéztem ebben a kérdéskörben egy kedves ügyfelünk jól sikerült mondatát: sok esetben csak hamis biztonságérzetet vásárolnék, de arra azt mondom, inkább ne legyen, inkább odafigyelek.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu