Rossz elem a távirányítóba

2011.08.30. 11:27

Üdv!
1999-es Opel Zafira Elegance-ban a központi zár távirányítója a slusszkulcsba van építve. A gyári gombelem kimerült, elektronikai boltban kicseréltem. A nem Opel elem hazavágta az egész  kulcsot (javithatatlan). Szerencsére megvan a másik kulcs, viszont abban sincs már működő elem. Arról szeretnék érdeklődni, hogy a gyári mennyibe kerül, és hol lehet kicseréltetni?

Ez valami félreértés lehet, olyan nincs, hogy gyári Opel elem, és nincs
olyan sem, hogy a nem gyári tönkretesz valamit. Az elemek minősége
különbözhet, de ami típusra megegyezik, az nem ront el semmit, legfeljebb
hamarabb lemerül. A távkapcsolód még az ellen is védve van, ha fordítva
teszed bele, akkor sem megy tönkre, csak nem működik. A cseréjéhez szét kell pattintani a kulcs burkolatát, ehhez csavarhúzót szoktak alkalmazni, ami ügyetlen mozdulattal becsúszhat a panelre, és letörheti a pici alkatrészeket, ilyet már láttam. Rutintalan kezű szerelő rutinos mondatának megfelelne, hogy a nem gyári elem tönkretette a távkapcsolót. Hozd el a hibás darabot, nézzük meg mi lehet a baja, és a másikban is kicseréljük az elemet.
Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.