2011.09.13. 14:12

Tisztelt Kütyüdoki!

A napokban vettem meg SAL vb 2000 típusú autórádiómat, korábbi válaszát olvastam a hangerő skálájával kapcsolatban, nekem is hasonlóan sokat kell tekerni hogy elkezdjen szólni, de sajnos másik problémám az, hogy ha elérek olyan 50 (63-ig van skálázva) környékére, amikor már egész jól hallható lenne a muzsika (de nem kifejezetten hangos itt sem), akkor elkezd akadozni a hang kb másodpercenként van egy pillanatnyi az épp szóló zenéből! Van hogy picit 50 alatt is ezt csinálja amikor maga a zene hangosodik. 2 db 4 ohmos (kézikönyv azt írja 4-8ohmos impedencia) opel hangszóróra van kötve a dolog, azt hiszem 10 cm-esek! Ha tud, kérem segítsen hogy mi okozhatja ezt!

Válaszát előre is köszöm! Attila

 

Sajnos a készüléknek vannak gyári szoftveres hibái, ez is annak tűnik. Amint a hangszínszabályozón kiemeljük a mélyet ezt teszi. Ugyan ilyen szoftveres probléma, hogy amikor maximumra állítjuk a mélykiemelést elhallgat a bal oldal, de ha nem tenné, akkor is elég a balanszon egy lépést elléptetni és máris csönd a jutalmunk. Sajnálom, de ez a készülék ilyen, ezzel meg kell barátkozni, okos, olcsó, de vannak hibái.
Ha más rádióval jelentkezne ez a hiba, akkor a tápfeszültség elégtelenségére gyanakodnék vagy valamelyik hangszóróvezetékre. Magasabb hangerőnél a rádió nagyobb áramot vesz fel, ilyenkor elég egy kicsi kontakthiba, átmeneti ellenállás a tápvezetéken és máris korlátozza az áramot, ami a rádiónál hebegésben, pislogásban jelentkezik. Hasonló a jelenség, ha valamelyik hangszórókábel szigetelése megsérül és az autó karosszériája felé vezet, ilyenkor a rádió végerősítőjének tiltása hebegteti a hangot. A VB2000 esetében egyszerűen a rádió problémájára gondolok, de talán érdemes szakemberrel megnézetni, vagy érdemes a helyére próbálni egy másik típusú rádiót.
Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu