Fiat gyári CD-rádiójából RCA-kimenet

2011.10.11. 10:58

Üdv Doki!
Fiat Linea-mban a gyári CD-rádió (Blaupunkt FIAT D323CD) hátoldalán a mini ISO csatin nem jön ki vonalszintű kimenet. A remote szál működik, tehát a csati valószínűleg be van kötve.
A Fiat márkaszerviz érdemben nem tudott hozzászólni, hogy ez bug vagy feature, a Blaupunkt a rádió típuskódja szerinti (e-mailban feltett) kérdésre a mini-ISO csatlakozót is letagadta, szerintük a rádió nem is rendelkezik ilyen kimenettel. Külföldi fórumokon írtak alapján sem tudok dönteni, van aki azt írja, "kellene" legyen, van aki azt, hogy nem. A rádiót semmiképpen nem akarom kicserélni, de erősítőt hajtanék meg a jellel. Most egy átalakítóval "lopom" le a jelet a hangszórókimenetről, de ennél korrektebb megoldást szeretnék. Bele lehet esetleg nyúlni a rádióba (szervizmenü, forrasztópáka, varázspálca stb.), hogy a mini-ISO csatin megjelenjen a jel?
Üdv
István

A mini ISO csatlakozón nem jön ki a jel sajnos, nem is lehet odacsalni. Nem egy jó megoldás, de nincs más lehetőség, továbbra is a hangszórójelből átalakított kisszintű jel marad. Sokan belepróbálkoznak a rádiókba, hogy valahol biztosan megtalálják a szabványos RCA szintű hangot, de lebeszéllek róla. Általában található benne valamiféle szabványosnak mondható jelszint, de amikor bekötnéd hatalmas zaj és zavarokkal teli hang lenne a jutalom. A kihozott jel illesztését is meg kéne oldani, a földhurkot, a zavarvédettséget, ez pedig elég bonyolult lenne. Nem szeretem az ilyen választ, maradj a mosta megoldásnál.
Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu