2011.10.18. 14:34

Tisztelt Kütyüdoktor!
Kérdésem, hogy a lent ajánlott kalaptartóba ovális Pioneer TS-A6902I hangszóróhoz elég a sima fejegység? Jelen esetben egy Sony CDX-GT35U-ról lenne szó. Kihozza belőle a megfelelő hangokat és teljesítményt? Peugeot 206-os autóba szeretném. Nem a hangerő, hanem a kellemes hangzás miatt szeretném. Nem voltam elégedett a gyári rádióval, cseréltem. Nem voltam elégedett a gyári első hangszórókkal, cseréltem. De még mindig nem az igazi. Lehet hogy mélyláda és erősítő lenne a megoldás? Eddigi autóimba mindegyikbe szereltem szettet (fejegység, erősítő, mélyláda, csipogó). Elégedett is voltam a hangzással. Elsődleges cél nem az volt, hogy 3 megállóval arrébb is lehessen hallani, csak szépen szóljanak a kedvenc számaim... Előre is köszönöm válaszát.

Ha az eddigi autóidban komolyabb kiépítésű zene szólt, akkor ez nem fog tetszeni. A kalaptartóba vágott ovál hangszóró egy egyszerű megoldás, amikor kis befektetéssel jó hangot készítünk. Ez nem pótolja, és meg sem közelíti az erősítővel hajtott mélysugárzóval kiegészített rendszert.
A kalaptartós megoldás egy rádió saját végfokozatáról hajtva nagyobb hangérzetet és mélyhangot hoz magával, de tönkreteszi a hangképet és nem tud olyan pontos határozott mélyet produkálni, mint egy ládába zárt nagy hangszóró. A rádió teljesítménye sem tud annyi energiatartalékot biztosítani a hangszórók számára, ami egy pontos és gyors reagálású megszólaláshoz elegendő.
Az ovál hangszórót csak akkor ajánlom, ha erre a célra nincs több anyagi tartalék. Jó, de nem a helyes út.
Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu