2011.11.22. 10:28

Egy VW Passat 2001-2 (1,9 PD TDI) Highline autóról lenne szó. Szeretném valahogy össze hozni a telefonomat a hifivel. A fejegység gyári kazettás, a csomagtartóba 6os cd tár van,  de nem tudja az mp3-at. Ezért gondoltam, hogy nincs-e a fejegység hátulján RCA bemenet mert akkor egy RCA-Jack vezetéket behúznék a fejegység alatti irattartóba és maradna minden gyári semmi sufni. Utána érdeklődtem az iPhone dokkolónak ami horribilis összeg. Tehát a kérdésem, hogy össze tudom így hozni a telefont és a fejegységet? Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel Józsi.

Sajnos nem, mert a rádiónak nincs bemenete. Vagy FM modullal vagy Dension adapterrel lehet csak bevinni a hangot a gyári rendszerbe. Költségoldalát tekintve az FM modul a kedvezőbb. Ez a szerkezet a külső lejátszó hangját felkeveri a rádió vételi frekvenciájára és úgy szólal meg a hang, mint egy rádióadó. Sajnos ez a megoldás hangminőség romlással jár, de valamit valamiért. Az FM adó kiválasztásánál nagyon oda kell fgyelni, mert rengeteg használhatatlan vacak van közöttük, mindenképpen olyan helyen kell vásárolni, ahol kipróbálható.

A jó megoldás egy olyan adapter, ami a CD tár bementét használja, és azon keresztül vezeti be a hangot. Dension Gateway Lite-nak hívják és 25 000 Ft-ba kerül. Ez elég borsos ár, de nem csak AUX bemenetet kapunk ezért a pénzért, hanem közvetlen iPod vezérlést. Igen, ha nincs iPod, akkor ez valóban pénzkidobás, de legalább jó marad a hangminőség. Visszatérve az FM modul minőségromlásához. Ez mindig elhangzik, amikor emlegetjük, de mindig megvédem. Nagyon lényeges, hogy milyen lejátszóról milyen tömörítésű zenét hallgatunk, mert a legtöbb esetben maga a hangforrás sem ad ki olyan hangokat magából, amit leronthatna az FM modul.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu