2011.12.07. 14:22

Tisztelt Kütyüdoki!

GPS-t szeretnék vásárolni, többségben teherautóval használnám, ezért fontos lenne hogy az ilyen alapvető funkciók is legyenek benne, mint pl. hogy hova hajthat be teherautó, hol nem fér el például a híd alatt vagy ilyesmi. Esetleg ha pihenőidőt is bele tudna kalkulálni a menetidőbe és hasonlók, az lenne az igazi.

Köszönöm: Dávid

Körülnéztem ismét a piac kínálatában, mert időnként felmerül ez a kérdés és bizonyára sok embert érint. Ismételten a Garminhoz érkeztem vissza, az ő válaszuk tűnt számomra valósnak. Nem áll szándékomban egyetlen márkát vagy forgalmazót megbántani, de úgy éreztem nem kaptam mástól használható választ.

Íme:

Kizárólag kamionos készülékekben van kamionos funkció és térkép, ez tudja a magasság-, súly-, veszélyes rakomány korlátozásokat, azonban ezt nem minden országban, nem minden területen. A jelenlegi térkép legjobban Németország, Anglia és Franciaország területén van feldolgozva, de Magyarországon is ismeri a legfőbb utakon az adatokat. Pihenőidőt nem tud számolni és egyelőre a programok sem a kamionos sebességekkel számolják az érkezési időt (ez elvileg nemsokára elérhető funkció lesz).

Garminban ez a Dezl 560 és a nüvi 465-ös.

Üdvözlettel, Kütyüdoki -www.duett.hu