Egydines navigációt keresek

2012.01.22. 09:04

Tisztelt Kütyüpszihológus!

Érdeklődnék hogy létezik-e olyan autós rádió ami 1 din méretben tartalmaz beépitett GPS-t, olyan navi szoftverrel ami frissithető? Sajnos autómban csak egy DIN méretű egység férne el, Opel Astra G, 2008-as.

Receptjét előre is köszönöm,

Természetesen. Léteznek olcsó kínai termékek, amik ezt is kínálják, de ezek nem azok.

Mind Kenwood, mind Pioneer, mind Alpine készülékekkel megtehető. Bármelyik márkából létezik egy DIN méretű multimédiás fejegység és létezik hozzá opcionális navigációs modul. A Pioneer és az Alpine térképlefedettsége szinte azonos, a Kenwood viszont részletesebb. Ennek oka, hogy Kenwoodék nem akartak navigációt gyártani és kötöttek egy mindenki számára előnyös üzletet a Garminnal. A Kenwood boxát a Garmin gyártja, és saját térképeit teszi bele, így egy mondhatni száz százalékos hazai térképet kapunk. De meg kell védjem a másik kettőt is. Mostanra az Alpine és Pioneer adatbázisa is elérte azt a szintet, ami jól használható hazánkban. Ha mindig a legfrissebb térképre van szüksége, akkor Kenwood, de érdemes a többit is megfontolni.

Receptem tehát egyszerű:

Végy egy Alpine, Kenwood vagy Pioneer egy DIN méretű multimédiás készüléket. Csatlakoztasd hozzá az ajánlott navigációs boxot, majd használd kedvedre. Ízlés szerint időnként frissítsd az adatbázisát és élvezd a navigáció mellett nyújtott többi szolgáltatását is.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu