Néha esetleg rezgésszerű "megmozdulás" van...

2012.03.23. 12:51

Kedves doki!

Tulajdonomban van egy nemrég vásárolt VW Golf, 2006-os évjáratú, 1.9 TDI. A kérdésem az lenne, hogy mitől nem működnek a hátsó hangszórók? Elöl minden rendben, a basszus is jól állítható, hátul viszont semmi. Néha rezgésszerű "megmozdulás" van. Az autóban gyári kazettafon van, a rádió hallgatásánál sem változik a helyzet, de még akkor sem ha USB-n keresztül FM-modulátorral próbalom "hallgatni" a zenét. Válaszát várom, Rózsa

Ki kell venni a rádiót, lehúzni a csatlakozóit, és elemmel megpötyögtetni a hangszórókat. Ha mindegyik kattan, akkor a rádió a hibás, ha nem kattannak a hátsók, akkor el kell indulni szakaszonként. Először a hangszórót kell kivenni és ellenőrizni, bár igen kicsi a valószínűsége, hogy mindkét hangszóró elromlott. Elképzelhető, hogy az előző tulajdonosnál erősítő hajtotta a hátsó hangszóróit és eladás előtt kiszerelte, s magukat a hangszórókat nem kötötte vissza a rádióra.

Úgy tudom, van olyan VW-rádió, ami csak két hangszórót tud vezérelni, így az is elképzelhető, hogy ilyen rádiód van és/vagy hátul nincs is hangszóró.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu