Felejtős az új autórádió

2012.05.16. 11:00

Tisztelt Kütyüdoktor!

Nem olyan régen beruháztam egy Pioneer DEH-2300UB autórádióra. Hű munkatársamnak szántam, egy '96-os F Astrába. Élvezem az előadást, amikor mindent beállítottam ízlésem szerint, de az már beárnyékolja az egészet, hogy amint leveszem a gyújtást, és újra ráadom (pl. tankolok, stb.), kezdhetek mindent elölről. Állíthatom újra be a rádióadásokat, kijelző beállításokat, hangszíneket, stb. Mi lehet ennek az oka, hogy minden egyes gyújtás levétel után elfelejti a beállításokat? Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Csaba

Kedves Csaba!

Hibás bekötés lehet a probléma oka. A rádiónak két árama van, egy állandó és egy kapcsolt, ezt a kettőt cserélte össze a beszerelő kollega. Húzd ki a rádiót, cseréld meg a két vezetéket, és minden megjavul. A Pioneer kábelén ezen a két vezetéken kialakítottak egy csatlakozót direkt ezen okból, húzd szét és kösd a sárgát a piroshoz, a pirosat a sárgához. Kicsit akciófilmes volt a mondat.

Üdvözlettel, Kuznyák Miklós - New Duett Kft.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.