Állófűtést vagy motorfűtést?

2012.10.17. 11:30

T kütyüdoktor!

Miben különbözik az állófűtés, pl. Webasto és az Önök által is forgalmazott motorfűtés? Melyik a jobb megoldás, mert árban elég nagy különbözetet látok.

Üdvözlettel, D. Márk

Kedves Márk!

Bár mindkettőnél a meleg a cél, de merőben különbözik a felhasználási terület.

A Webasto egy kályha, amivel bármikor, bárhol be lehet fűteni az utasteret, ami kényelmes, és előmelegíteni a motort, ami jelentősen növeli annak élettartamát és csökkenti a fogyasztást.

A Vaeco, amit mi is forgalmazunk, elektromos előmelegítő rendszer. A meleghez szükséges energiát az otthoni elektromos hálózatból nyeri. Szó szerint, be kell dugni a 230V-ba az autót. Az alapgondolat itt is ugyanaz, előmelegíteni a motort, hogy ne kopjon és jelentős fogyasztáscsökkenést érjünk el a melegen induló rendszerrel, valamint opcionálisan fűthetjük az utasteret is, hogy kényelmesen indulhassunk. De ennél a megoldásnál alapkövetelmény, hogy lehetőségünk legyen bedugni az autót egy konnektorba. Aki családi házban él, van garázsa, de a feleség autója kitúrta onnan, az örülhet egy ilyen extrának. A garázs előtt álló autót este csatlakoztatja és reggel egy üzemmeleg gépkocsi várja.

Míg a Webasto állófűtés mindentől független, általánosan használható megoldás, addig a Vaeco nem mindenkinek hasznos. A két rendszer ugyanazt a célt szolgálja, de műszaki megoldása miatt a Vaeco töredék árért.

Mindkét rendszer nagyon hasznos és kényelmes, azt mondják, akinek egyszer valamelyik autójában volt, az nem tud lemondani róla soha többé.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu