Jók-e a fúrás nélküli tolatóradarok?

2012.11.14. 14:06

Tisztelt Kütyüdoktor,

Pár éve látom, hogy kezdenek beszivárogni a webáruházak kínálatába, a fúrás nélküli elektromágneses tolatóradarok. Szkeptikusan fogadom a dolgot, de ha egyre több helyen lehet kapni, akkor valamit csak kell hogy érjen. Mostanság tervezem az autóm ilyen fajtájú "tuningolását". És mivel nincsen semmilyen személyes tapasztalom, kíváncsi lennék az ön véleményére!

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Zsolt

Igen, én is látom, hogy újraéledt ez a megoldás. Amikor megjelentek a tolatóradarok, az első próbálkozások között a szalagok is szerepeltek, de működésük elég labilis és megbízhatatlan volt. Minden olyan tárgy befolyásolta az érzékenységét és érzékelését, ami a közelében volt és fémet tartalmazott. Nem lehetett vele egyértelműen létrehozni az egyenletes védett területet. A több fejes radar győzött. Könnyen kezelhető, megbízható, stabil teret biztosít. A több fej alkalmazása miatt kompenzálható a kiálló tárgyak (vonóhorog, pótkerék) torzító hatása.

Az újraélesztett szalagos megoldást még nem próbáltam, de tartok tőle, hogy semmiféle fejlesztésen nem esett át, csak az előállítási költség hívta újra életre a terméket. De, a tévedés jogát fenntartom. Szerintem nem nyerünk semmit ezzel a megoldással. Igaz, nem látszik semmi az autó lökhárítóján, viszont véleményem szerint nem csúnya és nem zavaró a megbízható és bevált négy radarfej. A legtöbb tolatóradar feje fényezhető, így az utólag beszerelt szett is gyári, esztétikus hatást kölcsönöz. Én nem kísérleteznék.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu