SD olvasó a Renaultba

2012.11.23. 10:36

Tisztelt kütyüDoktor úr!

Van egy Renault Thaliam, 2002-es. Van hozzá gyári kazettás hifim is, ami kormány melletti bajuszról vezérelhető.

E helyett szeretnék egy olyan fejegységet ami SD kártyákat is olvas, (esetleg USB-ről olvas MP3-at, mert ahogy láttam, az az elterjedtebb) és szintén vezérelhető a kormány melletti karról.

Mit tudna ajánlani? És az kb. milyen költséggel járna?

Üdvözlettel: Márk

Mivel mi Pioneer készülékeket forgalmazunk, ezért azt ajánlom, de ez nem jelenti azt, hogy a Kenwood, Alpine vagy Clarion-ok között nem találsz jó és megfelelő rádiót. Minden Pioneer fejegység fogad kormány adaptert és mindegyik tud MP3-at játszani. A legkisebb például, amiben nincs CD mechanika USB-ről és SD kártyáról is játszik (18 900 Ft).

A kormány adapter nehezebb kérdés Renault esetében. Nincs olyan referencia táblázat, ami alapján biztosan meghatározható, hogy az adott Renault-ba milyen adapter kell. Ezt csak akkor tudjuk megállapítani, amikor kivesszük a rádiót és látjuk a csatlakozót. Sajnos ennél a típusnál a gyár kicsit kuszán szerelte az elektromos rendszer ezen részét, így lehet az adapter 15 000 Ft és lehet 29 900 Ft is. Lehet analóg és lehet CAN-bus vezérlés, ezt nem tudjuk meg sem évjáratból, sem alvázszámból, meg kell nézni.

Amennyiben Alpine, Kenwood vagy Pioneer készüléket választasz, ugyan az a kormány adapter kell hozzá, így a végleges árat csak a készülék ára határozza meg.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu