2012.11.27. 13:01

Ebbe az autóba gyárilag nincs riasztó, azt opcióban lehetett kérni. A kürt csak a zárás tényét jelzi vissza, a gyári riasztó szirénát szólaltat meg. Aki kért gyári riasztót, annak a műszerfal közepén van visszajelző LED-je, ha nincs, akkor nincs gyári riasztó. Ha van, de nem működik, akkor be kell nézni a bal első doblemez mögé, mert ott található a sziréna, ami sajnos nagy eséllyel meghibásodott. Több ilyennel találkoztunk. Aki nem kérte a javítást, annak a szerviz leprogramozta a funkciót.

Ellenőrizd, hogy van-e LED a műszerfalon, ha van, akkor meg kell nézni a doblemez mögött, hogy bent van-e a sziréna, vagy kiszerelték. Ha bent van, akkor a márkaszervizben meg kell nézetni, hogy aktív-e a védelem és, ha nem, akkor csak kikapcsolták, mert zavarta a tulajdonost, vagy hibás és nem akart erre költeni.

Hibás riasztó esetében olcsóbb a csere, mint a javítás. A javítóanyag mindig magasabb árkategóriát képvisel, erre oda kell figyelni. Egy gyári riasztó szett, nagyságrendileg 65 000 Ft.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Tisztelt Kütyüdoktor.

2001-es évjáratú, 2.2TiD Saab 9-3-as autóm riasztójának működését próbálom megfejteni. A központi zár gombjának kétszeri megnyomására a riasztó aktiválódik amit egy rövid kürtjelzés, és a központi zár kattanása után hallható halkabb kattanó hang jelez.

A riasztó hangjelzése viszont akkor sem aktiválódik, amikor az indokolt lenne. De nem sikerült rájönnöm hogy miért nem.Van esetleg javaslata?