Fix akkutöltő a kocsiba

2012.12.10. 10:48

Üdvözlöm.

Nemrég olvastam itt a totalcaron egy cikket a téli indítózásról, akkumulátorok karbantartásáról... Nekem egy kicsit komplikáltabb a helyzetem, mivel nem Magyarországon lakom,hanem Finnországban.

Ebből adódóan nem a -10 -15 fokkal van gondom,hanem a -35 -40 fokkal. Ezt nem tolerálja semmilyen aksi. Hiába a 220V-os motorfűtés,ami megkönnyíti ugyan a dolgokat,de az aksi a szélvédő alatt van(passat) nem éri a motor hője,és ez a hideg már leszívja rendesen.

A kérdésem az lenne,hogy lehet e olyan akkumulátortöltőt kapni amiről lehet bikázni,és ha igen,mit kell keresni a töltőn (jelölést,szignót...). Ha egyáltalán van ilyen.

Tudom hogy sima töltőről nem lehet bikázni. A finnek úgy oldják meg,hogy kiveszik a kocsiból az aksit,és beviszik meleg helyre, reggel meg visszarakják,de nálam ez macerás, és hát kinek van kedve -40 fokban szélvédő alá gyömöszölni az aksit, rögzítőcsavarral bíbelődni a sötétben.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdv.:Ati

Természetesen. A DEFA akkumulátortöltő erre lett kitalálva. Be kell építeni a motortérbe és be kell dugni az autót a konnektorba, a töltő pedig végzi a dolgát. Automata töltőről van szó, ami csak annyit tölt vissza, mint amennyi elszivárog az akkumulátorból. Nagyobb bevásárlóközpontok is szoktak ilyen csepptöltőt akciózni, de az nem vízvédett, nem szerelhető motortérbe, azokat a garázsban tartott autókhoz gyártják és azokhoz sem ajánlom, látva a kivitelezésüket. Gondolom a DEFA Finnországban ismert, hiszen norvég szomszédjaik gyártják és, ha valahol piaca van ennek a terméknek, az ott van a nagy hideg országaiban.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu