Fázik-e a mélyláda?

2013.01.09. 11:25

Tisztelt kütyüdoki!

A kérdésem az, ami szerintem sok autóhifi mániást izgat. Télen bent hagyhatjuk a mélyládát a kocsiban, vagy tanácsos inkább felvinni a meleg szobába, vagy a kevésbé hideg garázsban lerakni tavaszig. A hideg gondolom nem tesz jót a peremeknek meg a membránnak. A kérdés, hogy ez okoz-e akkora problémát h károsodjon a hangszóró?

Üdv: Alex

Természetes, hogy a hideg nagymértékben befolyásolja a membrán állagát, de komoly problémát nem okoz. Az autós felhasználás egyik alapfeltétele, hogy a benne uralkodó szélsőséges körülményeket kibírja a berendezés. Télen a hideg, a pára, nyáron a meleg, szóval erre tervezték. Érdemes nagy hidegben kis hangerőn járatni egy picit, amíg bemelegszik a rendszer, és az autó is. Nem kell teleltetni sem a mélyet, sem a többi hangszórót, használni kell, nem fog tönkremenni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.