2013.02.13. 15:21

Tisztelt Kütyüdoktor!

Van egy 80-as Audim és nem működik rajta az elektromos ablak automatikája, csak a bal első ajtónál és ott is csak lefelé. Szerelhető egyáltalán?? Mit lehetne kezdeni vele?

Válaszát előre is köszönöm!

Ha nincs elektronika, akkor a kapcsoló beégett. Alaphelyzetben a kapcsoló a motor mindkét vezetékét testen tartja, majd amikor megnyomjuk a kapcsolót, az egyik motorszálra áramot ad. Ha csak egyik irány működik, akkor a kapcsoló egyik fele beégett. Szét is lehet pattintani a kapcsolót, de rutinos kéz kell az összerakásához, inkább a cserét javaslom. Ha van elektronika, akkor is lehet kapcsolóhiba, de lehet a vezérlő relé is. Ha az elektronika nem ad ki jelet, akkor bele kell kukkantani és ellenőrizni, hogy nincs-e fóliaszakadás, és működik-e rendesen a relé. Az elektronikához jobb, ha szakember nyúl, otthoni eszközökkel nem javítható.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.