2013.02.15. 10:24

Tisztelt Totalcar!

Chevrolet Lumina APV típusú autóba utólag lett beszerelve egy DVD lejátszós LCD TV. Álló helyzetben kifogástalanul működik, viszont járó motor mellett a motor hangja az autó hangszóróiból sivító hang formájában visszahallatszik (gázadásra egész jó hangja van, de inkább filmet néznének a hátsó sorban ülők). A dologhoz tartozik az is, hogy a rádiós fejegységen nincs AUX bemenet, így a DVD-től egy FM transzmitteren keresztül jut el a hang az autó hangszóróihoz. A transzmitter egyébként pendrive-ról hibátlanul működik. Lehet-e ez a transzmitter hibája, orvosolható-e valamilyen zajszűrővel, esetleg új rádiós fejegységet kell beszerezni, amihez már rögtön csatlakoztatható a TV? (utóbbit tartom a legkézenfekvőbbnek, mert így ki van küszöbölve a transzmitter, viszont ha nem muszáj, egyelőre nem költenék annyit rá) Válaszát előre is köszönöm!

N.R.

Valahogy tíz év alvás után újraébredtek a zavarszűrési problémák. Amit elsőre megpróbálnék, a TV pozitív vezetékébe be kellene próbálni egy fojtótekercset. Ha megjavul, jó, ha nem, akkor más helyről kell levenni a tápfeszültséget, esetleg megpróbálni a tápkábelt csak úgy a levegőben belógatni, ezzel kiszűrni, hogy olyan vezeték mellett megy, ami rászór. A készülék testelése nagyon fontos, azt ellenőrizni kell, hogy a TV mellett a lehető legközelebb jó kontaktussal legyen testelve. Ha így sem sikerült, akkor várunk szeretettel, ennél többet otthon nem lehet tenni szerintem.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.