2013.03.22. 15:12

Kedves Kütyüdoktor!

Van a családunkban egy 2008-as Vw Jetta, és kettő kérdésem lenne Önhöz!

1) Az eredeti VW fejegység található meg benne, így azon se AUX, se USB csatlakoztatási lehetőség nincsen. Az lenne a kérdésem hogy más autókban ugye el van vezetve mondjuk a könyök támasz alá egy port, itt megoldható lenne? Egyáltalán van ilyen lehetőség?

2) A riasztó

Már 4 éve van nálunk, és azóta valahogy a riasztó nem működik. Záródáskor csak villan az index egyet, és záródik minden. De ha bent ül valaki és mozog, csak az indexek villognak, de nincsen riasztás. Sajnos semmilyen útmutatót nem találtam hozzá, a kézi könyvben sem.

Kérném szíves segítségét!

Üdvözlettel: Gergő

Amennyiben RNS510 a fejegység típusa, kiegészíthető Dension GW300 adapterrel, ami USB fogadási lehetőséget hoz a rendszerbe. A csatlakozó bárhová szerelhető, ahol kényelmesnek tűnik a használata. Az adapter segítségével a gyári fejegységről lehet majd számokat léptetni, beletekerni, mintha egy CD-tár lenne az autóban.

Praktikusabb megoldás, ha iPhone-t vagy okostelefont használsz, a Dension CarDock for iPhone vagy CarDock for Smartfone adaptere. Lényegesen olcsóbb, bár USB-t nem tud, de tölti a telefont, tartja a telefont (ha kell), telefonról játszik zenét és kihangosítja a telefonbeszélgetést.

A riasztót érdemes lenne átvizsgálni. Lényeges, hogy gyári riasztó vagy utólagos van benne. Lehet, hogy csak a kürt vagy sziréna hibásodott meg, de utólagos riasztónál lehet teszt üzemmód is. A riasztót, mint minden műszaki terméket időnként ellenőrizni kell, amit persze senki nem tesz meg, pedig az autó biztonságáról van szó. Látogass el egy szervizbe, akár hozzánk és szívesen átnézzük.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu