2013.04.09. 11:02

Üdvözlöm Kütyödoktor!

1 hónappal ezelőtt vettem át új autómat szalonból (renault fluence) teljes extrával, de xenont nem kértem bele, mert 300ezer forint lett volna pluszba. Szeretném megkérdezni, hogy a mai xenonok amiket árulnak mennyire lenne káros az elektronikára nézve, ugyanis kártya nélküli indítós, az ajtókat is nyitja, ha a kártya a közelben van, meg a rengeteg elektromos dolog, és nem szeretném ha egy utólagos xenon miatt bármi probléma lenne. Illetve a világítás is automata, erre milyen befolyással van.

Válaszát előre is köszönöm!

Sajnos mi nem árusítunk xenont. Egyik okunk, hogy roppant megbízhatatlan szerkezeteket lehet beszerezni, a másik, hogy jelenleg az utólagos xenon beépítése és használata nem engedélyezett hazánkban. A xenonláz elején mi is nekiveselkedtünk a forgalmazásnak, de sajnos már az elején felszínre kerültek gyártási, tervezési és konstrukciós hiányosságok, így nem adtuk hozzá a nevünket. A jelenlegi jogszabályok a világítási rendszeren semmiféle változást nem engednek, azt átalakítási engedélyhez kötik, erről a régebbi válaszaim között olvashat. Sajnálom, de nem ajánlom, bár gondolom, sokan nem értenek egyet ezen a véleményemmel, de a szabályokat nem én találom ki, viszont érzem jelentőségét, amikor egy utólagos xenon jön velem szembe.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.