2013.04.26. 10:17

Kedves Kütyüdoktor,

Seat Ibiza 1.4 -es (2003) autóm bal oldali zárját a minap feltörték, pontosabban kiszedték. Most egy csúnya lyuk van ott, de a távirányítós kulccsal lehet nyitni-zárni.

Van-e lehetőség (és hol, mennyiért?) új, a meglevő kulccsal is nyitható zárat szereltetni bele?

Előre is köszönöm.

Horváth L.

Három lehetőség van. Az első kézenfekvő, de költséges megoldás a gyári zár, esetleg zárgarnitúra megrendelése a márkaszervizben.

A második, lehetőség felkeresni egy kulcsmásolót, aki zár javítással, lamellázással is foglalkozik, a neten sok ilyen szakember hirdet, aki tökéletesen javítja, ami javítható.

A harmadik lehetőség ledugózni a zárat és távkapcsolóval használni az autót. A dugózást nem lehet feltörni még egyszer, azon kívül látható, elrettentő jelzésként is funkcionál. A ledugózott autó nyitása, akkumulátor lemerülése esetén megoldható, de ez csak az ügyfélre és a szerelőre tartozó dolog. Én a zárjavítást vagy a zárdugózást ajánlom.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.