Fejegység a Thaliaba

2013.06.04. 10:04

Tisztelt Kütyüdoktor!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy Renault Thalia-hoz van-e olyan fejegység ami kompatibilis a kormánytávirányítóval illetve a műszerfal közepén lévő kijelzővel? A gyári magnósat szeretném lecserélni CDs-re USBs-re.

Köszönettel: Patrik

A kijelző meghajtása kulcskérdés, mivel a szükséges modul műszaki megoldása miatt roppant költséges és az adott szolgáltatás csak annyi, hogy oda is kiírja az információt, ami az utólagos rádió kijelzőjén amúgy is megvan. A kormány vezérlés szintén külső modult igényel, ami egy fokkal kedvezőbb és ami a lényeg, hogy hasznos is.

Egy kormány távvezérlő modul 20.000Ft magassága, míg a kijelző meghajtó modul 40-50 000Ft. Az ár elriasztja az igényt, így egyetlen forgalmazó sem tart ilyet, csak rendelésre hozatja meg. Rádiók közül viszont óriási a választék. Minden Kenwood és Pioneer rádió fogad opcionális kormány távvezérlő modult.

Fejegységet már 20.000Ft-tól lehet választani, ami lényegesen szebben szól, mint a gyári és szolgáltatásában is felülmúlja. Érdemes tallózni a készülékek között, biztosan lesz olyan aminek kényelmi funkciója is lényeges lesz később. A zenei szolgáltatásokon túl, mint USB fogadás, SD kártya, lehet, hogy hasznos egy Bluetooth kompatibilitás, mert csak kényelmesebb kihangosítva telefonálni, mint kézből. Úgy gondolom bármelyik rádió óriási változást hoz majd, és elegendő egy kormány távirányító adapterrel bővíteni, a kijelző meghajtása kidobott pénz, azon maradjanak a gyári dolgok.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu