2013.06.20. 11:58

A neten találtam olyan immobilisert, amit a telefon Bluetothja kapcsol ki, be. Mi a véleményük erről a megoldásról, mert nekem tetszene, hogy nem kell vacakolni a kapcsolgatással. A cégünkben van négy autó és már loptak el tőlem autót pedig abban is volt váltózár, de a tisztelt kollega nem használta. A biztosító végül fizetett, de aki járt így pontosan tudja, hogy az autó árának csak töredékét. Ezért keresek olyan megoldást, ami védi az autót, de nem tudja nem használni az üzletkötőm. Ha esetleg van más megoldás, amit ön jónak tart kérem, írja meg azt is.

Mi is forgalmazunk ilyen jellegű immobilisert. Valóban a telefonok többsége kompatibilis vele és biztonsággal működik. Nem tudom melyik termékről olvasott, a miénkben van rablásgátlás funkció is, ami leállítja a motort, ha valami fortéllyal vagy erőszakkal kiszállítják a tulajdonost az autóból. A rablásgátlásnál természetesen feltétel, hogy a sofőrrel együtt a telefon is kikerüljön az autóból, hiszen a Bluetooth kapcsolat elvesztése aktiválja a funkciót.

A működése egyszerű, ha az autó érzékeli a feltanított telefont, azonosítja a Bluetooth címét, passzíválja a védelmet. Nem teremt kapcsolatot, csak azonosít, ezért minden Bluetooth funkció használható a telefonon. Ha a kapcsolat valamiért megszakad, újraélesedik a védelem. Semmiféle kezelést nem igényel a működtetés, csak a bekapcsolt Bluetooth a feltétel. Ha menet közben lemerülne a telefon, akkor egy személyes biztonsági kóddal indítható az autó. Biztosan van sok ilyen termék, én a mienket ismerem, azt merem ajánlani, hiszen arról van tapasztalat.

Természetesen ezen a terméken kívül is léteznek megoldásaink, de ezekről egy személyes találkozón könnyebb beszélni, mert minden megoldás kérdést szül, célravezetőbb azokat személyesen feltenni. Látjuk szeretettel.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu