2013.07.18. 11:41

Tisztelt Kütyüdoktor!

Két évvel ezelőtt beszereltettem utólag tempomatot az autómba, de soha nem volt igazán jó. Amikor bekapcsolom ütemesen rángat nagyon finoman, de roppant idegesítő módon. A sebességet megtartja, de úgy érzem, hogy ráhúzza gázt, majd elengedi és ezt a rángatást érzem, amitől kis túlzással hányingere lesz az embernek. Többször visszavittem a szervizbe ahol belerakták, mindig átnézik és azt mondják, hogy ez ilyen. Tényleg ilyen vagy rossz helyre vittem, lehet ezzel kezdeni valamit? Az autóm Toyota Hiace 2004-es, a tempomatról csak annyit tudok, hogy Waeco.

Az utólagos tempomat ugyan olyan jól működik, mint a gyárilag beleépített, legalább is ez a tapasztalatunk. Mi is Waeco-t használunk és nincs vele probléma, sőt nagyon pozitív a visszajelzés az ügyfelektől. Azt hiszem a beszerelő kollega nem olvasta végig a szerelési utasítást és a bekötés után átugrotta a programozás részt. A szerelés végén jön a beállítás, amikor az adott autóhoz hangoljuk a készüléket. Be kell állítani, hogy mennyire legyen dinamikus, és milyen határok között kapcsolgasson az elektronika. Ez maradt ki az Ön autójából, így gondolom, egy átlagértéken kapcsolgat, ami rángatást okoz. Fáradjon vissza a szervizbe és kérje a beállítást, vagy szívesen látjuk és segítünk, ez igazán nem nagy dolog. Sajnos tipikus eset, hogy a munka nehezét elvégzik és a végén mégis félkész munkát adnak ki a kezükből emberek, ami miatt a felhasználónak megrendül a bizalma a készülékben és a szervizben is. Sajnos sokan nem szeretnek olvasni és a bekötési rajz az egyetlen, amit megnéznek a leírásban, majd a végén, ha nem elsőre működik a beépített eszköz, akkor azt minősítik szép szóval vacaknak.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.