2013.08.02. 12:52

Tisztelt Kütyüdoki!

Korábbi véleményekben nem találtam erről semmit, ezért vettem a bátorságot megkérdezni, hogy a hátsó ablak fóliázása mennyire akadályozza a fűtőszál működését? A fólia esetleges levétele esetén mennyire sérül a fűtőszál? A sérült fűtőszálat hogy lehet pótolni?

A különböző márkák között Llumar, 3M, Skyfol között van lényeges különbség? Nekem elsősorban hővédelemre kellene, nem maffiaautóban akarok ülni, plusz télen eleve sötét van.

Köszönöm a válaszát!

A fólia nem befolyásolja a fűtőszálat, de az eltávolítás nagy károkat okozhat. Több olyan autóval találkoztunk, amiről leszedték a fóliát és vele együtt a fűtőszál fémgőzölését is. Sajnos elegendő, ha csak egy kis rétegben sérül a szál, mert az megváltoztatja a keresztmetszetét, ami használatkor szakadást eredményez majd. A felsorolt fóliák mind jó minőségűek, de nagyon nem mindegy, hogy ki teszi fel, erre nagyon oda kell figyelni. A hővédelem sokat számít, de azt is tudni kell, hogy ez valamennyire sötétíti az autót, aminek mértékét a KRESZ szabályozza. Az igazi fóliás szakember ezt természetesen tudja és tájékoztatja önt. Érdemes fóliáztatni az autót, megfelelő szakemberrel, megfelelő fóliával és nem kell leszedni, mert nem megy tönkre, nem öregszik.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu