Kísértet a Peugeotban

2013.09.20. 10:49

Tisztelt Doktor Úr!

Az autó egy 2006-os Peugeot 207-es 1,4-es 16 szelepes motorral, 158000 kilométerrel. Rendszeresen karbantartott, még eredeti akkumulátorral, garanciában cserélt generátorral. Vonóhorog és nyestriasztó exrákkal. A hibajelenség az alábbi: a legváratlanabb pillanatokban a kijelzőn megjelenik, hogy hibás a jobb féklámpa, hibás a ködlámpa, hibás a tolatólámpa, hibás valamelyik helyzetjelző, hibás az index. Mindezt gyors egymásutánban, sípolással ráerősítve. Az izzókat, azok működését rendszeresen ellenőrzöm, szerelő a csatlakozásokat, foglalatokat megnézte. Ráadásul az önellenőrzés lefuttatásakor sem ír ki hibát.

A folyamatos hibajelzés-sorozat jellemzően - de nem csak - akkor indul be, mikor balra indexelek. Rendkívül idegesítő bosszantó. Várom szíves segítségét, javaslatát.

Köszönöm: Attila

Mivel a szerelő már ellenőrizte a lámpatest csatlakozóit, így a vonóhorogra gyanakodnék. Az említett pontok, mint fék, index, tolatólámpa mind be vannak kötve a vonóhorog csatlakozóba és sajnos a tapasztalatunk szerint ezek a bekötések általában gyorsan készülnek, nem precízen. Ha a csatlakozóban minden rendben, akkor végig kell ellenőrizni az oda vezető kábelt, mert az is sérülhet és okozhat gondot. A visszajelző jelezhet egyszerű testhibát is, ami csak egy pillanatra áll fenn. A hátsó lámpa testkábelét is érdemes megnézni, hogy a lámpatestben is megfelelő és a karosszériához csatlakozó pontja is megfelelő kontaktust ad, nem lazult-e ki a csavarja, vagy nem korrodált a csatlakozási pont. Mivel sokmindent jelez egyszerre, ez lehet testhiba.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu