2013.11.04. 11:46

Tisztelt Kütyüdoki!

L300-as Mitsubishire szeretnék kiegészítő munkalámpasort tenni előre a szélvédő fölé és érdekelne, hogy ez legális-e vagy ha nem akkor lehet-e engedélyeztetni, vagy marad a vizsga elött leveszem módszer? Valamint ha hátra teszek munkalámpát arra is kell engedély, vagy az simán mehet?

Válaszát előre is köszönöm!

KÖHÉM 51. § Munkahely megvilágító lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek Olyan lámpával, amely az álló jármű körül a területet megvilágítja (munkahely megvilágító lámpa, ideértve a keresőlámpát is) minden járművet fel szabad szerelni.

52. § Munkahely megvilágító lámpára vonatkozó további műszaki feltételek

(1) A munkahely megvilágító lámpa csak színtelen (fehér) vagy kadmiumsárga fényt bocsáthat ki.

(2) A munkahely megvilágító lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy e lámpák csak akkor legyenek bekapcsolhatók, ha a jármű helyzetjelző lámpái be vannak kapcsolva.

(3) Munkahely megvilágító lámpának kell tekinteni az autóbusznak azt a lámpáját is, amely - kizárólag az ajtók nyitvatartási ideje alatt - az utat az ajtók közelében megvilágítja.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.