Mindig lemerül az aksi, mit csináljak?

2013.12.09. 09:49

Kedves Kütyüdoktor!

Crysler PT autóm van, de csak hétvégén használam. Sajnos hétről-hétre lemerúl az akksi, pedig újat (Banner)is vásároltam. Szervízben kimérték a nyugalmi áramfelvételt, állítólag minden rendben.

Mit tanácsol? Rendre kössem le az egyik sarut?

Sajnos a ritkán használt autó, főként, ha keveset is megy vele, nem tud annyi energiát visszatáplálni az akkumulátor számára, mint amennyit fogyaszt menet közben és álló helyzetben. Álló helyzetben az autó nyugalmi áramfelvétele párosul az akkumulátor önkisülésével és ilyenkor télen még a hideg negatívan befolyásolja a kapacitást. A kisebb utakon vagy városi forgalomban használt autó generátora kis fordulaton, kevés idő alatt nem képes elegendő töltést biztosítani a merült akkumulátornak, elegendő feladat számára a járó motor, a fűtőventillátor, az ablak és tükörfűtés, az autórádió. kiszolgálása.

Nincs megoldás, valóban az akkumulátor sarujának levétele lehetne megoldás, de nem teljes. Megspórolható az autó nyugalmi fogyasztása, de a rövid utak vesztesége megmarad és időnként így is kell tölteni az akkumulátort.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu