Kapcsoló a szivargyújtóra

2013.12.30. 12:00

Kedves Kütyüdoktor!

2006-os Ford Fusion-be vettem egy Dension Car Dock for Smartphone 2-őt (pár nappal ezelőtt egyik válaszában már említette a terméket, így minden bizonnyal ismeri, ehhez az első verziótól eltérően adnak egy szivargyújtó-USB adaptert, és ebbe kell dugni a kihangosító USB kábelét). Az autóm szivargyújtó aljzata a slusszkulcs kivétele, sőt az autó bezárása után is szolgáltat áramot, így ki kell húznom a kihangosítót ha nem akarom, hogy lemerítse az akkumulátort. Ám ez nem egyszerű, tekintve, hogy a szivargyújtó dugó nagyon erősre sikeredett, úgy kell kifeszegetni az alzatból. Megoldás lehetne, ha csak az USB kábelt húznám ki, ám az adapterbe egy lámpa van integrálva, ami világít, ha az kap áramot, így félek ez is lemerítené az akkumulátort.

A kérdésem, hogy van-e megoldás arra, hogy egy kapcsolóval kapcsoljam a kihangosítót, mondjuk egy kapcsolóval ellátott szivargyújtó alzat segítségével? Találtam ilyen, kapcsolóval ellátott szivargyújtó elosztókat, ám ezek minőségéről nem vagyok meggyőződve, továbbá szerintem jelentősen zavarná az FM jel átvitelét az autó elektromos rendszerébe.

Válaszát előre is köszönöm! Köszönettel: Balázs

Amennyiben nem több autóban használja a szettet, a teljes beépítést ajánlanám. A tartó elhelyezése gondolom már kialakult, így a csatlakozót a műszerfal mögé szerelném és csak annyi kábelt vezetnék ki a műszerfal illesztésén keresztül, amennyi a tartóig szükséges. Esztétikusabb lenne az egész beépítés, az elektromos bekötést pedig nem látható helyen tenném. Be lehet kötni kapcsolóval, de lehet gyújtásra, vagy ACC (kulcs utáni áram) is csatlakoztatni, így csak akkor kap áramot, ha elfordítja a kulcsot.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu