Nem megy a hátsó szélvédőfűtés

2014.01.06. 11:42

Tisztelt Kütyüdoktor,

Van egy Megane kettesem és egy jó ideje már nem működik a hátsó szélvédő, sem a visszapillantó tükrök fűtése. Le ellenőriztem a biztosítékokat az utastérben és a motortérben is. Bekapcsoláskor a kapcsolón világít a led. Járó motornál lemértem a motortéri biztosíték dobozból kijövő fehér szalon (amelyik a hátulsó szélvédőt táplálja) a feszültséget, de nincs semmi feszültség rajta.

Hol lehet a meghibásodás?

A hibakeresés során attól a ponttól kell elindulni, ahol még mérhető a fezsültség. Ha a kapcsolón mérhető és ez nem csak a LED világítását jelenti, hanem műszerrel vagy próbalámpával történő ellenőrzést, akkor tovább kell haladni a vezetéken és a csatlakozókon. A tükör és a szélvédő fűtés együtt kapcsolható, így elég nagy áramszükséglettel kell számolni, ezért olyan pontot keresnék, mint pl. egy csatlakozó, ami egy kis kontakthiba megjelenésétől hamar eloxidálódik. A neten érdemes keresgetni kapcsolási rajz után, mert az sok bontást megspórol, a rajz mutatja a csatlakozási pontokat.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.