Parajelenségek az Audiban

2014.01.24. 11:04

Üdvözlöm!

Három problémával fordulnék Önökhöz. Egy Audi A4 B5 1.9 (AFN)99' gépről kérdeznék. Az első problémám, hogy az üzemanyag szint jelző hol működik hol nem.Van hogy elkezd ugrálni fel-le a mutató és van hogy félig a tank és lebukik 0-ra a mutató. Hol keressem a hibát, mit érdemes átnézni?

A második hiba az abalaktörlőnél jelentkezik: az első néhány törlést nagyon lassan végzi, szinte vonszolja magát az üvegen, utána ha alapállásba teszem a kapcsolóját képes még 10-20-30 törlést csinálni magától úgy hogy nem nyúlok semmihez az eső már rég nem esik. A szakaszos és gyors üzemmód egyébként hibátlanul működik.A relét kell cserélnem vagy esetleg motort??

A harmadik hiba a légzsák visszajelző lámpa folyamatos világítása. Az autó oldallégzsákos. Mind a négy ajtó darabokra lett szedve fényezés miatt a múlt héten, összerakás óta folyamat világít ami elég idegesítő. A két első ülés totál el lett állítva ha ez valamit segít. Lehetséges hogy az ülés alatti csatlakozóval van a gond vagy ese tleg az ajtók belsejében lehet a hiba??

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv: Sohi

Az üzemanyagszint mérőnél érdemes ellenőrizni a csatlakozást és a testelést, ez hátul a tanknál található. Ha itt kontakthiba van, az okozhatja a műszer rakoncátlankodását.

Az ablaktörlő hibája, főként, hogy saját életet él, inkább a motor hibájára utal. Ha elkoszolódott, elkopott, az okozhatja, hogy nem érzi a végállást és átlendül rajta. Általában nem lehet javítani, cserélni kell, de előtte mindenképpen érdemes rámérni, hogy biztos legyen a csere.

A légzsák, ha hibát hoz, az nem törlődik magától. Amikor szétszedték az autót, bekerült a computerbe a hiba, amit csak szervizműszerrel lehet eltűntetni, természetesen abban az esetben, ha a hiba nem áll fenn. Egy nagy felújítás után mindenképpen érdemes egy teljes átvizsgálás, a műszer pedig (elvileg), meg is mondja, hogy hol kell keresni a problémát, ha van.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu