2014.01.29. 13:52

Tisztelt Kütyüdoki!

Gyári Mazda autórádiómnál a következőre lettem figyelmes. Az, hogy néha be-beserceg némely adó, már szinte megszoktam, de most egy érdekes dologra lettem figyelmes. A garázsom előtt állva egy barátomnak mutattam egy zeneszámot, majd átkapcsoltam a rádióra (konkrétan a Juventus-ra), majd kinyitottam az ajtómat egy pillanatra, és elment a vétel! Becsuktam, megint volt vétel. (??) Az antenna jó, mert AM-en veszi a jelet... Mitől lehet ez? (Más kocsinál ilyet nem tapasztaltam még.. igaz, olyat se, hogy villamoskábelek alatt elautózva beserceg az adó... )

Üdv.: Gaben

A jelenség antennakábel hibára utal. Meg kell mérni, hogy a kábel meleg pontja és árnyékolása nem szakadt, ez egy kis bontással és egy egyszerű multiméterrel kivitelezhető. A rádió ellenőrizhető külön, csak egy darab vezetéket kell bedugni az antenna helyére és gyengébben vehető adón tesztelni. HA a rádióban van a hiba, azt műszerész javítja, otthon nem lehet vele mit kezdeni. Ha az antennakábel a hibás, cserélni kell, kivéve, ha a csatlakozónál van a hiba.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.